Poměr: 1 ½ litru vody, ½ kg brambor, kmín, majoránka, sůl, pepř, zelená petržel, stroužek česneku, 2 dkg cibule, 5 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, 5 dkg čerstvých (nebo 1 dkg sušených) hříbků a 2 dkg másla.
Postup: Oprané a oloupané brambory rozkrojíme, dáme do hrnce, zalijeme osolenou vařící vodou, přidáme kmín a majoránku do měkka. Na pánev dáme máslo, jemně rozsekanou cibulku, utřený česnek, osmažíme, pak přisypeme mouku, osmahneme, podlijeme odvarem z brambor, asi 20 minut povaříme a přecedíme do uvařených brambor. Do hotové polévky přidáme pepř, na másle podušené hříbky, znovu povaříme, dáme do ní jemně rozsekanou zelenou petržel a podáváme.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.
Zanechat komentář