5 středně velkých vařených brambor, 5 lžic hrubé mouky 8 lžic jemné krupice, 1 lžička soli, 2 vejce, 5 lžic mléka, 3 lžíce tekutého vychladlého másla
Vejce rozšleháme metlou, osolíme, přidáme tekuté máslo a mléko. Do mísy dáme krupici, mouku, prolisované brambory, polijeme směsí vajec a vypracujeme těsto. Utvoříme 3 podlouhlé knedlíky a vaříme je v osolené vodě 20 až 25 minut.
Bramborové knedlíky s krupicí II
½ kg vařených brambor studených, hrst jemné krupice, 1 lžička soli, ½ kg hrubé mouky, 1 vejce, ½ lžíce másla, 22 tvrdší žemle
Brambory prolisujeme, posypeme moukou smíchanou s krupicí, osolíme a spojíme vejcem. žemle nakrájíme na kostičky, osmažíme na másle a vychladlé zapracujeme do těsta. Utvoříme podlouhlé knedlíky a vaříme je asi 20 minut.
Zanechat komentář