1/2 kg prolisovaných vařených brambor, 15 dkg hrubé mouky, 3 dkg jemné krupice, 2 žloutky, sůl, strouhaná houska podle potřeby, olej na smažení
Na vále upravíme těsto, vyválíme váleček asi 3 cm v průměru, nakrájíme dílky a upravíme krokety. Obalíme je v rozšlehaných bílcích nastavených 1 až 2 lžícemi mléka, ve strouhané housce a smažíme.
Bramborové krokety II
¾ kg vařených brambor, ¼ kg polohrubé mouky, 2 vejce, sůl, strouhaná houska, olej na smažení
Brambory prolisujeme, spojíme s moukou, osolíme a přidáme 2 žloutky. Utvoříme krokety, obalujeme je v ušlehaných bílcích, nastavených 2 lžícemi vody, ve strouhané housce a smažíme. Podáváme se salátem nebo jako přílohu k pečením se smetanovou omáčkou.
Poznámka: bramborové krokety můžeme také smažit bez obalení.
Zanechat komentář