Bramborové krokety

1/2 kg prolisovaných vařených brambor, 15 dkg hrubé mouky, 3 dkg jemné krupice, 2 žloutky, sůl, strouhaná houska podle potřeby, olej na smažení

Na vále upravíme těsto, vyválíme váleček asi 3 cm v průměru, nakrájíme dílky a upravíme krokety. Obalíme je v rozšlehaných bílcích nastavených 1 až 2 lžícemi mléka, ve strouhané housce a smažíme.

 

Bramborové krokety II

¾ kg vařených brambor, ¼ kg polohrubé mouky, 2 vejce, sůl, strouhaná houska, olej na smažení

Brambory prolisujeme, spojíme s moukou, osolíme a přidáme 2 žloutky. Utvoříme krokety, obalujeme je v ušlehaných bílcích, nastavených 2 lžícemi vody, ve strouhané housce a smažíme. Podáváme se salátem nebo jako přílohu k pečením se smetanovou omáčkou.

Poznámka: bramborové krokety můžeme také smažit bez obalení.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>