Bramborové mrkvičky

½ kg vařených prolisovaných brambor, 4 plné lžíce hrubé mouky (12 dkg), 1 lžíce tekutého másla, sůl, 1-2 žloutky, olej na smažení

Přísady smícháme v míse a propracujeme. Z těsta utvoříme váleček, nakrájíme jej na malé kousky, které zaoblíme do tvaru malé mrkvičky. V místě, kde má být nať, zapíchneme párátko nebo kousek špejle. Mrkvičky usmažíme v rozpáleném oleji a dáme je okapat na papírový ubrousek. Do otvoru po párátku zastrčíme kousek petrželové natě.

Bramborové mrkvičky používáme jako slavnostní obložení masa.

 

Bramborové mrkvičky II

Přísady a zpracování jako u předchozího předpisu, pouze polovinu brambor nahradíme jemně strouhanou, částečně vymačkanou mrkví.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>