Poměr: 30 dkg vařených bramborů, 30 dkg vařené mrkve, 20 dkg čerstvé salátové okurky, 2 vejce na tvrdo uvařená, 2 lžíce oleje, 2 lžíce octa, trochu soli, 1/8 l jogurtu, trochu cukru, několik kapek vorčesterské omáčky a zelená petržel.
Postup: Brambory, mrkev a okurku nakrájíme na drobné kostičky, dáme do misky a přidáme na drobno rozsekaná vejce. Na tuto salátovou směs pak nalijeme olej, trochu přisolíme, salát lehce promícháme a upravíme do hlubší skleněné nebo porcelánové misky. Do hrnečku dáme jogurt, přidáme cukr, několik kapek vorčesterské omáčky, jemně nasekanou zelenou petržel, dobře rozkvedláme a upravenou marinádou salát přelijeme. Nakonec pak salát ozdobíme na dílky nakrájenými vařenými vejci, červenou paprikou v octě nakládanou a zelenou petrželí.
Podáváme jako přílohu anebo jako samostatný pokrm.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 45 minut.
Zanechat komentář