Bramborový salát jarní

Poměr: 30 dkg vařených bramborů, 30 dkg vařené mrkve, 20 dkg čerstvé salátové okurky, 2 vejce na tvrdo uvařená, 2 lžíce oleje, 2 lžíce octa, trochu soli, 1/8 l jogurtu, trochu cukru, několik kapek vorčesterské omáčky a zelená petržel.

Postup: Brambory, mrkev a okurku nakrájíme na drobné kostičky, dáme do misky a přidáme na drobno rozsekaná vejce. Na tuto salátovou směs pak nalijeme olej, trochu přisolíme, salát lehce promícháme a upravíme do hlubší skleněné nebo porcelánové misky. Do hrnečku dáme jogurt, přidáme cukr, několik kapek vorčesterské omáčky, jemně nasekanou zelenou petržel, dobře rozkvedláme a upravenou marinádou salát přelijeme. Nakonec pak salát ozdobíme na dílky nakrájenými vařenými vejci, červenou paprikou v octě nakládanou a zelenou petrželí.
Podáváme jako přílohu anebo jako samostatný pokrm.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 45 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>