Bramborový salát s nepravou majonézou

½ kg vařených brambor, 2 sladkokyselé okurky, 1 menší cibule, sůl

Na majonézu: ¼ plnotučného mléka, 2 žloutky, ½ šálku mléka, 1 lžíce polohrubé mouky, citrónová šťáva nebo ocet, 5 lžic oleje, trochu hořčice

¼ l mléka přistavíme na oheň. V půl šálku mléka rozkvedláme žloutky a mouku a přilijeme k horkému mléku. Za stálého kvedlání necháme směs zhoustnout. Pak odstavíme z ohně, přidáme citrónovou šťávu nebo ocet, olej, hořčici a slabě vlahou majonézu nalijeme na rozkrájené brambory promícháme s drobně nakrájenou cibulí a okurkami. Salát necháme 2 hodiny uležet.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>