Brambory pečené ve slupce

Poměr: 2 kg brambor, sůl, kmín a trochu sádla nebo oleje.

Postup: Neoloupané brambory, pokud možno stejně veliké, kartáčkem dobře omyjeme a syrové překrojíme v půli. Plech potřeme tukem, pak jej slabě posypeme solí a kmínem a brambory řeznou plochou do něj položíme, vložíme do horké trouby a do měkka upečeme.
Podáváme k večeři.

Příloha: Máslo a tvaroh, sladké nebo kyselé mléko, popř. podmáslí, které jsme ochutili jemně rozsekanou pažitkou.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 45 minut.

Štítky:  ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>