Brambory s majoránkovou omáčkou

¾ až 1 kg brambor, 1 ½ lžíce másla nebo sádla, 1 cibule, ½ lžičky majoránky, sůl, vývar z masa, 1 lžíce hladké mouky

Na  lžíci tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kolečka nakrájené syrové brambory, osolíme, promícháme, přidáme majoránku a podlijeme masitým vývarem. Dusíme přikryté téměř doměkka. Ze zbylé části másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, promícháme a přidáme k bramborám. Společně dusíme ještě asi 5 minut.

Podáváme jako přílohu k vařenému skopovému nebo vepřovému masu.

Obměna: kromě majoránky přidáme česnek utřený se solí.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>