Brambory s noky (Staročeské Přesbidlo)

½ kg syrových brambor, sůl, 1 ½ lžíce sádla, 1 středně velká cibule

Na noky: ¼ kg hrubé mouky, sůl, 1 žloutek, mléka podle potřeby

Z mouky, žloutků, mléka a soli uděláme těsto na noky a necháme je odpočinout. Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme je na menší kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu z nich slijeme do menšího kastrolu a zaváříme do ní noky, které vykrajujeme malou lžičkou. Noky vaříme asi 6 minut, pak je vyjmeme, přidáme k bramborám a protřeseme. „Přesbidlo“ omastíme cibulí smaženou na sádle do zlatova.

Podáváme se salátem jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k dušenému hovězímu masu a roštěnkám.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>