60 až 75 dkg brambor, 5 dkg slaniny, 10 dkg vařeného uzeného masa, sůl, pepř, 5 vajec
Brambory uvaříme v osolené vodě a rozmícháme je jako na kaši. Drobně pokrájenou slaninu vyškvaříme, přidáme k ní drobě pokrájené uzené maso a krátce osmahneme. Částí vyškvařené slaniny vymastíme nízkou zapékací mísu. Pak osmahnuté maso se slaninou přimícháme k bramborám, přidáme 1 rozšlehané vejce, osolíme a dobře promícháme. Směs vložíme do zapékací mísy, lžící uděláme 4 jamky, rozbijeme do nich po jednom vejci, osolíme je a pokrm zapečeme v troubě.
Tento pokrm můžeme různě obměnit, zapečeme-li uprostřed brambor některou zeleninu, jako lístky mladého špenátu nebo loupaná rajčata, nebo pokrm sypeme strouhaným sýrem.
Zanechat komentář