8 až 10 malých brukví, 1 lžíce másla, sůl, trochu cukru, trochu vývaru, petrželová nať, 1 lžička másla a 1 lžička hladké mouky (nebo ½ šálku smetany místo másla)
Oloupané brukve nakrájíme na menší hranolky, vložíme je na rozehřáté máslo, osolíme, podlijeme trochou vývaru a podle obliby i osladíme. Dusíme asi 15 minut. Jakmile jsou brukve měkké, zahustím je máslem smíchaným s moukou, které po malých kouscích přidáváme do šťávy. Krátce povaříme a přidáme petrželovou nať. Místo máslem a moukou můžeme brukve zahustit trochou mouky rozkvedlané ve smetaně.
Dušenou brukev podáváme k vařenému hovězímu masu.
Obměny:
- Použijeme polovinu brukví a polovinu karotky, vše nakrájíme na stejně velké kousky.
- Použijeme polovinu brukví a polovinu čerstvého hrášku.
Zanechat komentář