Brukev vařená, se studeným máslem

Poměr: 1 kg brukví, sůl, voda a 8 dkg másla

Postup: Brukve oloupeme, nakrájíme na plátky a vaříme je asi 15 až 20 minut v osolené vroucí vodě. Měkkou brukev scedíme, dáme na mísu a obložíme syrovým, na plátky nakrájeným máslem.
Obměny: Uvařenou brukev můžeme také podávat politou rozpuštěným máslem a posypanou osmaženou strouhanou houskou nebo politou holandskou omáčkou.
Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako mezichod.

Pro 3 – 6 osob.

Úprava trvá 25 minut.

Štítky:  ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>