8 plochých nedřevnatých brukví, sůl, 1 lžíce másla, petrželová nať, 1 lžička hladké mouky
Náplň: 1 lžíce másla, 1 lžička drobně nakrájené cibule, 1 šálek mletého bílého pečeného nebo vařeného masa, 1 větší žampion (možno vynechat), 1 žloutek, sůl
Příprava náplně: na másle podusíme cibuli, přidáme usekaný žampion, petrželovou nať, osolíme a dusíme doměkka. Pak přidáme maso i se šťávou, trochu podlijeme a podusíme asi 5 minut. Po odstavení z ohně zamícháme žloutek.
Oloupané brukve vydlabeme vykrajovací lžičkou, osolíme uvnitř i vně, naplníme je připravenou náplní a vložíme do zapékací mísy na rozehřáté máslo. Dusíme přikryté a mírně podlité doměkka.
Přílohy: bramborová kaše nebo brambory dušené s máslem a saláty.
Poznámka: podáváme-li brukve jako předkrm, postačí 4 kusy a místo přílohy malé krajíčky bílého pečiva.
Zanechat komentář