Čekankový salát s pomerančem

Poměr: 12 čekankových puků, 2 pomeranče, trochu cukru, šťáva z 1 citrónu, 20 dkg majonézy okořeněné a zelená petržel na zdobení.

Postup: Čekankové puky zbavíme nevzhledných vnějších listů, seřízneme asi 2 cm od kořene a listová srdíčka několikrát dobře pod tekoucí pitnou vodou omyjeme. Omytou čekanku nakrájíme šikmo na nudličky a dáme do misky. Pomeranče pečlivě oloupeme, rozdělíme na dílky, jádra odstraníme, pomeranč nakrájíme na malé kousky a přidáme k nakrájené čekance. Salátovou směs trochu pocukrujeme, pokapeme citrónovou šťávou a dobře promícháme. Nakonec do salátu lehce přimícháme majonézou. Hotový salát přendáme do hlubší skleněné misky a ozdobíme kolečky pomeranče a zelenou petrželí.
Podáváme k telecímu pečenému masu, k pečené drůbeži apod., nebo také jako samostatný pokrm.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 20 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>