Poměr: 12 čekankových puků, 2 pomeranče, trochu cukru, šťáva z 1 citrónu, 20 dkg majonézy okořeněné a zelená petržel na zdobení.
Postup: Čekankové puky zbavíme nevzhledných vnějších listů, seřízneme asi 2 cm od kořene a listová srdíčka několikrát dobře pod tekoucí pitnou vodou omyjeme. Omytou čekanku nakrájíme šikmo na nudličky a dáme do misky. Pomeranče pečlivě oloupeme, rozdělíme na dílky, jádra odstraníme, pomeranč nakrájíme na malé kousky a přidáme k nakrájené čekance. Salátovou směs trochu pocukrujeme, pokapeme citrónovou šťávou a dobře promícháme. Nakonec do salátu lehce přimícháme majonézou. Hotový salát přendáme do hlubší skleněné misky a ozdobíme kolečky pomeranče a zelenou petrželí.
Podáváme k telecímu pečenému masu, k pečené drůbeži apod., nebo také jako samostatný pokrm.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 20 minut.
Zanechat komentář