Celer řapíkový vařený s holandskou omáčkou

Poměr: 1 kg řapíkového celeru, sůl, voda a trochu citrónové šťávy a ¼ litru holandské omáčky (viz recept č. 772).

Postup: Očištěné, listu zbavené, oloupané celerové řapíky nakrájíme na kousky asi 10 cm dlouhé a ve slabě osolené, okyselené vařící vodě je asi 20 minut povaříme. Uvařené celerové řapíky scedíme, upravíme na mísu, ozdobíme hlávkovým salátem a zvlášť přikládáme holandskou omáčku.
Podáváme jako mezichod anebo jako lahůdku.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Černý kořen, fazolové lusky, chřest, chmelíček, mangoldové řapíky a pór upravujeme stejně jako „Celer řapíkový vařený, s holandskou omáčkou“, viz recept č. 880.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>