Poměr: 1 kg řapíkového celeru, sůl, voda a trochu citrónové šťávy a ¼ litru holandské omáčky (viz recept č. 772).
Postup: Očištěné, listu zbavené, oloupané celerové řapíky nakrájíme na kousky asi 10 cm dlouhé a ve slabě osolené, okyselené vařící vodě je asi 20 minut povaříme. Uvařené celerové řapíky scedíme, upravíme na mísu, ozdobíme hlávkovým salátem a zvlášť přikládáme holandskou omáčku.
Podáváme jako mezichod anebo jako lahůdku.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Černý kořen, fazolové lusky, chřest, chmelíček, mangoldové řapíky a pór upravujeme stejně jako „Celer řapíkový vařený, s holandskou omáčkou“, viz recept č. 880.
Zanechat komentář