Celer smažený

Poměr: 80 dkg celeru, sůl, trochu octa nebo citrónové šťávy, voda, 8 dkg hladké mouky, 2 vejce, 10 dkg strouhané housky na obalení a tuk na smažení.

Postup: Celer oloupeme, nakrájíme na plátky asi 1 cm silné a ve slabě osolené a okyselené vařící vodě je 6 minut povaříme. Prochladlé plátky celeru osušíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhané housce a v rozpáleném tuku je po obou stranách do zlatova vysmažíme.
Podáváme jako samostatný pokrm anebo jako mezichod.
Příloha: Vařené nebo opečené brambory, míchaná vejce, kornoutky ze šunky, dále pak holandská nebo kořeněná omáčka; ze studené kuchyně pak tatarská, remuládová a švédská omáčka.

Pro 4 – 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>