Poměr: 80 dkg celeru, sůl, trochu octa nebo citrónové šťávy, voda, 8 dkg hladké mouky, 2 vejce, 10 dkg strouhané housky na obalení a tuk na smažení.
Postup: Celer oloupeme, nakrájíme na plátky asi 1 cm silné a ve slabě osolené a okyselené vařící vodě je 6 minut povaříme. Prochladlé plátky celeru osušíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhané housce a v rozpáleném tuku je po obou stranách do zlatova vysmažíme.
Podáváme jako samostatný pokrm anebo jako mezichod.
Příloha: Vařené nebo opečené brambory, míchaná vejce, kornoutky ze šunky, dále pak holandská nebo kořeněná omáčka; ze studené kuchyně pak tatarská, remuládová a švédská omáčka.
Pro 4 – 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář