Poměr: 6 menších kořenů červené řepy uvařené na kyselo, 30 dkg ruského salátu, 10 dkg majonézy ke zdobení a trochu vařeného nebo konzervovaného zeleného hrášku.
Postup: Kořeny červené řepy dobře omyjeme, uvaříme, oloupeme a celé narovnáme do sklenic, zalijeme octovým roztokem a postavíme asi na tři dny do chladu. Potom kořeny červené řepy osušíme, na jedné straně skrojíme, posadíme na prkénko a vydlabeme lžičkou. Vzniklý důlek vrchovatě naplníme ruským salátem a povrch ozdobíme vystříkanou majonézou ke zdobení a zeleným hráškem.
Kořeny červené řepy můžeme také upéci v troubě, potom oloupat, a vydlabané, popřípadě v octovém roztoku marinované, plnit různými speciálními saláty.
Naplněnou červenou řepu upravíme na mísu a obložíme lístky hlávkového salátu.
Podáváme jako předkrm anebo jako samostatný pokrm.
Příloha: bílé pečivo.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 20 minut.
Zanechat komentář