Červená řepa plněná

Poměr: 6 menších kořenů červené řepy uvařené na kyselo, 30 dkg ruského salátu, 10 dkg majonézy ke zdobení a trochu vařeného nebo konzervovaného zeleného hrášku.

Postup: Kořeny červené řepy dobře omyjeme, uvaříme, oloupeme a celé narovnáme do sklenic, zalijeme octovým roztokem a postavíme asi na tři dny do chladu. Potom kořeny červené řepy osušíme, na jedné straně skrojíme, posadíme na prkénko a vydlabeme lžičkou. Vzniklý důlek vrchovatě naplníme ruským salátem a povrch ozdobíme vystříkanou majonézou ke zdobení a zeleným hráškem.
Kořeny červené řepy můžeme také upéci v troubě, potom oloupat, a vydlabané, popřípadě v octovém roztoku marinované, plnit různými speciálními saláty.
Naplněnou červenou řepu upravíme na mísu a obložíme lístky hlávkového salátu.
Podáváme jako předkrm anebo jako samostatný pokrm.
Příloha: bílé pečivo.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 20 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>