Čevapčiči

40 dkg libového skopového masa, 40 dkg prorostlého vepřového masa, sůl, pepř, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sádla

 

Maso zbavíme šlach, příčně nakrájíme a na strojku dvakrát umeleme. Umleté maso osolíme, opepříme a na prkénku posypaném hladkou moukou utvoříme váleček asi 5 cm v průměru. Nakrájíme jej na dílky asi 2 cm široké, které zaoblíme tak, aby vznikly šišky. Pánev potřeme sádlem a čevapčiči na ní po všech stranách opečeme. Pánev musí být dobře rozpálená, aby nahradila rošt. Opékáme-li čevapčiči na roštu, nepotíráme je olejem, neboť obsahují tučné vepřové. Čevapčiči nesmíme smažit a také maso nesmí být příliš tučné, aby se během opékání nevypékalo sádlo.

Přílohy: tmavý chléb a sekaná cibule.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>