Chalupářské buřty na pivě

Chalupářské buřty na pivě

Ingredience: 8 buřtů, 500ml černého piva, 250ml sladkého kečupu, sůl, mletý pepř, 6 cibulí, 6 stroužků česneku, 200g sýru eidam vcelku, 1 lžička majoránky, 2 chilli papričky

 

Postup: Buřty zbavíme povrchové slupky a nakrájíme na kolečka. Vložíme je do pekáče, kam přidáme také cibuli nakrájenou na půlkolečka a rozpůlené stroužky česneku. Ve velké misce smícháme černé pivo s kečupem, osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Důkladně vše promícháme a nalijeme do pekáče přes buřty. Nakonec do pekáče přidáme i sýr eidam nakrájený na kostičky 1x1cm. Promícháme, zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 180°C. půl hodiny pečeme přikryté a dalších 15 minut bez alobalu.

 

Vhodná příloha: čerstvé pečivo

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>