
Ingredience: 8 buřtů, 500ml černého piva, 250ml sladkého kečupu, sůl, mletý pepř, 6 cibulí, 6 stroužků česneku, 200g sýru eidam vcelku, 1 lžička majoránky, 2 chilli papričky
Postup: Buřty zbavíme povrchové slupky a nakrájíme na kolečka. Vložíme je do pekáče, kam přidáme také cibuli nakrájenou na půlkolečka a rozpůlené stroužky česneku. Ve velké misce smícháme černé pivo s kečupem, osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Důkladně vše promícháme a nalijeme do pekáče přes buřty. Nakonec do pekáče přidáme i sýr eidam nakrájený na kostičky 1x1cm. Promícháme, zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 180°C. půl hodiny pečeme přikryté a dalších 15 minut bez alobalu.
Vhodná příloha: čerstvé pečivo
Zanechat komentář