Chlebíčky anglické

Ze čtverhranného bílého chleba nakrájíme plátky asi tři čtvrti centimetru silné a potřeme je buď máslem, nebo některým z máslových krémů, popřípadě jemným pěnovým sýrem (rajčatový, sardelový a lososový, šunkový apod.). Polovinu potřených plátků obložíme šunkou, kyselou okurkou, sýrem apod., druhou polovinou potřených plátků obložené plátky zakryjeme, chlebíčky lehce zatížíme prkénkem a postavíme do chladu. Potom skrojíme okraje jednotlivých chlebíčků tak, aby vznikly pravidelné čtverce, a urovnáme je vkusně na mísu.
K proložení chlebíčků se nejlépe hodí šunka, různá pečená masa jako vepřová, telecí a debrecínská pečínka, rostbíf, pečená drůbež a zvěřina, sýry, kyselé okurky apod., vše nakrájené na tenké plátky. Salátů s majonézou a jiných pokrmů podobného složení nelze k přípravě těchto chlebíčků použít, náplň by se totiž při pojídání vytlačila.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>