Chřest zapékaný se šunkou po pražsku

Poměr: chřest, sůl, voda, citrónová šťáva, 20 dkg šunky, ¼ litru bešamelové omáčky (viz recept č. 759), nebo bílé omáčky smetanové základní (viz recept č. 766) a 3 dkg ementálu nebo parmazánu, 3 dkg másla, 5 dkg osmažené strouhané housky a trochu másla na vymazání tvořítka.

Postup: Do vařící osolené a okyselené vody vložíme očištěný a omytý chřest a vaříme je asi ½ hodiny. Poté je scedíme a necháme na sítě okapat. Ohnivzdornou misku vymažeme máslem. Uvařený chřest zavineme do tenkých plátků šunky, narovnáme do misky, polovinou nastrouhaného sýra je posypeme, trochu osolíme, přelijeme vše omáčkou a povrch posypeme zbylým sýrem, osmaženou strouhanou houskou a pokapeme máslem. Nádobu s chřestem vložíme do horké trouby a asi 20 minut zapékáme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené nebo opékané brambory.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>