Poměr: 1 kg čerstvého nebo ½ kg konzervovaného chřestu, 1/8 l vody, 1/16 l octa, lžička oleje, sůl, nebo místo octa, vody, oleje a soli 20 dkg maltézské omáčky (viz recept č. 121).
Postup: Očištěný chřest svázaný do svazečků povaříme asi půl hodiny ve slané vodě, uvařený scedíme, nakrájíme na menší špalíčky, dáme do misky a ještě vlahý polijeme marinádou připravenou z vody, octa, soli a oleje, lehce zamícháme a necháme asi půl hodiny stát.
Místo marinády můžeme uvařený, avšak prochladlý chřest promíchat s maltézskou omáčkou.
Chřestový salát připravený s marinádou podáváme k pečenému masu a k pečeným rybám.
Chřestový salát připravený s maltézskou omáčkou se hodí k přírodním a smaženým řízkům, k smažené drůbeži, k vařeným rybám a šunce.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 45 minut.
Zanechat komentář