Cibule smažená

Poměr: 1 kg cibule, sůl, hladká mouka, 2 vejce, strouhaná houska a sádlo nebo olej na smažení.

Postup: Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka asi 8 mm silná, osolíme je, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhané housce. V menším hlubším kastrolku rozpálíme tuk a obalenou cibuli v něm pomalu do zlatova vysmažíme. Usmaženou cibuli upravíme na talíř, ozdobíme hlávkovým salátem a dílky citrónu.
Podáváme jako samostatný pokrm a jako mezichod.
Příloha: Vařené brambory, holandská omáčka, ze studené kuchyně pak tatarská, remuládová nebo švédská omáčka, majonéza okořeněná a rozmanité saláty ze syrové zeleniny.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>