Čočka s rýží a párky

Poměr: 30 dkg vařené čočky, 30 dkg vařené rýže, 5 dkg cibule, 5 dkg sádla, 2 kyselé okurky, lžička kari koření, 1 dkg hořčice, trochu cukru a soli. – 4 párky nebo vuřty, cibulky nakládané v octě a zelená petržel.

Postup: V kastrole na rozpáleném sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme na kostičky nakrájené kyselé okurky, koření kari, hořčici a cukr krátce vše podusíme. K tomu dáme uvařenou čočku, uvařenou rýži, osolíme, promícháme a dobře prohřejeme. Hotový pokrm upravíme na místu, obložíme na oleji opečenými párky nebo vuřty a ozdobíme cibulkami v octě nakládanými a zelenou petrželí.
Podáváme jako samostatný pokrm.

Pro 4 osoby

Úprava trvá 25 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>