Čočková kaše

Poměr: 75 dkg vařené čočky, tj. asi 45 dkg suché, sůl, trochu nastrouhaného muškátového oříšku nebo mletého pepře a 6 dkg másla.

Postup: Uvařenou horkou čočku prolisujeme sítem, dáme do kastrolu, přidáme sůl, muškátový oříšek nebo pepř a na ohni za stálého míchání kaši trochu vydusíme. Hotovou kaši upravíme do hlubší mísy a povrch obložíme kousky másla.
Obměna: Čočkovou kaši můžeme také zahustit jíškou.
Podáváme hlavně jako přílohu k pečené zvěřině.

Pro 6 osob.

Úprava kaše z uvařené čočky trvá 20 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>