Čokoládová poleva

Poměr: 20 dkg pískového cukru, 2/10 litru vody, 3 dkg másla nebo 100 % tuku a 15 dkg čokolády.

Postup: Cukr a vodu dáme do kastrolku a asi 5 minut povaříme (tj. na takzvanou niť). V jiném kastrolu necháme na teple změknout čokoládu, smícháme ji s tukem a za stálého míchání přiléváme tenkým pramínkem svařený cukr. Hotové polevy ihned používáme na polévání dortů, biskupských chlebíčků apod. Polevu na pečivu rychle dortovým nožem uhladíme a přeteklou polevu již na povrch pečiva nenanášíme.

Asi 30 dkg polevy.

Úprava trvá 20 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>