Cukrový roztok – sirup

Poměr: 1/8 l vody a 1/8 kg cukru.

Postup: Do čisté nádoby nasypeme cukr, přidáme vodu a rozpustíme jej. Pak nádobu s cukrem postavíme na slabý oheň, pomalu jej přivedeme do varu a asi 5 minut povaříme. Pěnu, která se tvoří za varu, opatrně odstraňujeme. Pak prolijeme plátěným ubrouskem do porcelánové misky a necháme vychladnout.
Přidáme-li do horkého cukrového roztoku před procezením čtyři tence na krájené slupky z citrónu, z pomeranče nebo z mandarinky, případně vanilku, získáme roztok s tou kterou příchutí. S těmito přísadami necháme cukrový roztok na okraji plotny půl hodiny stát a pak jej teprve procedíme.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>