Daňčí řezy pečené s bylinkovým máslem

Poměr: 1,20 kg daňčího hřbetu, sůl, mletý bílý pepř, 12 dkg slaniny, asi 10 dkg oleje a 12 dkg bylinkového másla (viz recept č. 806).

Postup: Daňčí hřbet vykostíme tak, aby vznikly dva podélné pruhy masa. (Kostí použijeme k přípravě zvěřinového vývaru.) Pak pruhy odblaníme a přes vlákno nakrájíme na řezy asi 2 cm silné. Řezy lehce naklepeme, osolíme, opepříme, protáhneme na proužky nakrájenou slaninou, shrneme do původního tvaru a v pánvi na rozpáleném oleji je na každé straně asi 3 minuty opečeme. Opečené řezy upravíme na nahřátou mísu a na povrch každého řezu dáme kolečko bylinkového másla.
Podáváme jako hlavní chod.

Příloha: Smažené brambory a salát ze syrové zeleniny.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>