Debrecínská pečínka (studená)

Poměr: 1 kg vepřové pečínky, sůl, vývar ze zeleniny (viz recept č. 637), 5 dkg sádla a sladká růžová paprika.

Postup: Maso opatrně s kosti seřízneme, dobře prosolíme, pevně svineme, motouzem hustě ovážeme. Vložíme do hrnce, zalijeme horkým vývarem ze zeleniny tak, aby maso bylo potopeno, a pomalým varem vaříme asi hodinu. Kosti rozsekneme a přidáme do vývaru k masu. Povařené maso z vývaru vyjmeme, osušíme, vložíme do kastrolku, přidáme sádlo, dáme do trouby a pečeme asi 20 minut. Při pečení poléváme maso vlastní šťávou, a je-li třeba, přilijeme ke šťávě trochu vývaru. Opečené maso necháme dobře vychladnout. Z vychladlého odstraníme motouz a celé je obalíme v paprice. Pečínku nakrájíme na tenké plátky, rozložíme je na mísu a vkusně ozdobíme. Nakrájenou debrecínskou pečínku používáme i k přípravě obložených chlebíčků a nářezů.
Podáváme ke všem příležitostem.
Příloha: Chléb, kyselé okurky nebo zelenina, popřípadě hříbečky nakládané v octovém nálevu, zeleninové saláty apod.

Pro 8 osob.

Úprava trvá 2 hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>