1 kachna, 2 lžíce másla, 10 až 12 zrnek pepře, 1 větší cibule, 1 bobkový list, 2 lžíce 4% octa, sůl
Očištěnou, vykuchanou kachnu osolíme vně i uvnitř a do břišní dutiny dáme polovinu másla a polovinu cibule pak ji dáme na pekáč masitou stranou dolů, přidáme půl cibule, pepř, bobkový list, ocet a druhou polovinu másla. Pečeme jako obvykle, později obrátíme a dopečeme na druhé straně. Hotovou kachnu rozdělíme na porce, přendáme do kastrolu a šťávu na ni přecedíme. Necháme přikrytou asi 10 minut, aby se šťáva do masa vsákla.
Přílohy: knedlíky, brambory, kompoty.
Poznámka: je-li kachna tučná, odstraníme všechen tuk, neboť nepříjemně páchne rybinou. Také omytí octovou vodou částečně odstraní rybí pach.
Zanechat komentář