1 kachna, sůl, lžíce másla, 2 až 3 jablka hrst sušených švestek, trochu skořice a cukru, ocet, 1/8 l kyselé smetany, 1 lžíce mouky
Z vykuchané kachny odstraníme všechen tuk, dobře ji omyjeme v octové vodě, osušíme a osolíme. Břišní dutinu naplníme oloupanými jablky a sušenými švestkami poprášenými skořicovým cukrem. Pečeme na másle doměkka. Hotovou kachnu vyjmeme a šťávu zjemníme smetanou s moukou povařenou šťávu přelijeme přes porce kachny.
Přílohy: jemné noky, kompoty.
Poznámka: chceme-li místo šťávy na maso připravit smetanovou omáčku, pečeme kachnu na zeleninovém základě, aby šťáva byla vydatnější, a smetany dáme ¼ l.
Zanechat komentář