Ingredience: 700g brambor, 150g krupice, 150g hladké mouky, 2 vejce, sůl,
Postup: Brambory dáme uvařit ve slupce do hrnce s vroucí vodou na 20 minut. pak necháme brambory vychladnout a oloupeme je. Oloupané brambory na struhadle nastrouháme najemno do misky. k bramborám přidáme hladkou mouku, krupici, 2 vejce a dochutíme solí. Vše důkladně promícháme a začínáme okamžitě tvarovat knedlíky. Pokud bychom dlouho čekali, těsto začne řídnout a bylo by nutné jej znovu zahustit moukou a krupicí. Těsto tvarujeme do válečků s průměrem 5-6cm a vložíme do vroucí vody. Pomalu vaříme 15-20 minut a pak knedlíky vyjmeme z vody. Uvařené knedlíky po vyjmutí z vody ihned nakrájíme na plátky. Nejlepší způsob, jak knedlíky nakrájet je pomocí kráječe nebo postačí obyčejná nit. Při krájení nožem dochází často k deformaci.
Zanechat komentář