Ingredience: 8 starších rohlíků nebo housek, 4 vejce, 250g hrubé mouky, 0.5l mléka, hrstka čerstvé petrželové natě, sůl, muškátový květ
Postup: Pečivo nakrájíme na kostičky 1-2cm a necháme v troubě jemně proschnout. Pak pečivo zalijeme polovinou množství mléka a necháme vsáknout. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky smícháme s mlékem, moukou a vytvoříme hladké lité těstíčko, které ochutíme solí a muškátovým oříškem. Pak k těstíčku přidáme kousky pečiva, nasekanou petrželku a vše důkladně promícháme. Nakonec k těstu opatrně přimícháme i našlehaný sníh z bílků. Těsto tvarujeme do podoby knedlíků v potravinářské fólii nebo v utěrce. Potravinářská folie se nemusí prát, ale je zapotřebí před vařením ji několikrát opatrně propíchnout. Zabalené knedlíky vložíme do horké vody a vaříme 18 minut. Necháme chvilku vychladnout a pak sundáme folii.
Zanechat komentář