Domácí karlovarský knedlík

Domácí karlovarský knedlík

Ingredience: 8 starších rohlíků nebo housek, 4 vejce, 250g hrubé mouky, 0.5l mléka, hrstka čerstvé petrželové natě, sůl, muškátový květ

 

Postup: Pečivo nakrájíme na kostičky 1-2cm a necháme v troubě jemně proschnout. Pak pečivo zalijeme polovinou množství mléka a necháme vsáknout. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky smícháme s mlékem, moukou a vytvoříme hladké lité těstíčko, které ochutíme solí a muškátovým oříškem. Pak k těstíčku přidáme kousky pečiva, nasekanou petrželku a vše důkladně promícháme. Nakonec k těstu opatrně přimícháme i našlehaný sníh z bílků. Těsto tvarujeme do podoby knedlíků v potravinářské fólii nebo v utěrce. Potravinářská folie se nemusí prát, ale je zapotřebí před vařením ji několikrát opatrně propíchnout. Zabalené knedlíky vložíme do horké vody a vaříme 18 minut. Necháme chvilku vychladnout a pak sundáme folii.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>