Dort mandlový s ananasem

10 bílků, 25 dkg cukru, 15 dkg loupaných mandlí, 6 dkg hladké mouky, máslo na papír

Na krém: 20 dkg másla, 20 dkg moučkového cukru, ¼ l mléka, 3 dkg hladké mouky, 2 žloutky, 1 lžíce cukru, 1 konzerva ananasu, 2 lžíce opražených mandlí

Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech do něho zašleháme cukr a lehce vmícháme strouhané mandle smíchané za sucha s moukou. Na polopergamenový papír nakreslíme 3 až 4 kruhy, papír složíme na plech, potřeme silně máslem a těsto na něj naneseme ve vrstvě ¾ cm silné. Pečeme ve středně teplé troubě. Upečené plátky položíme na vál papírem nahoru a po chvíli papír sloupneme. Vychladlé pláty spojíme krémem a ananasem, potřeme i povrch a ozdobíme kousky ananasu a loupanými mandlemi.

Příprava krému: mléko, mouku, žloutky a 1 lžíci rumu svaříme ve vodní lázni za stálého míchání na hustý krém a dáme vychladnout. Utřeme máslo s cukrem a po lžících přidáváme svařený krém. Dobře našleháme a přidáme drobně pokrájený ananas.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>