Poměr: 10 dkg másla, 10 dkg čokolády, 10 dkg pískového cukru, 5 žloutků, 4 bílky, 8 dkg polohrubé mouky, asi 2 dkg škrobové moučky a trochu vanilky.
Postup: Máslo s polovinou cukru a vanilkou utřeme do pěny. Přidáme žloutky, v troubě změklou a prochladlou čokoládu a znovu ještě asi 6 minut třeme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj zbylý cukr, spojíme s připravenou hmotou, zasypeme moukou smíchanou se škrobovou moučkou a vařečkou vše lehce promícháme. Toto těsto pečeme zvolna asi 1 až 1 ¼ hodiny ve středně teplé troubě. Pečeme-li těsto prudčeji, často se v těstě utvoří „brousek“. Viz také pečení dortů.
Na 1 dort.
Úprava těsta trvá 30 minut.
Zanechat komentář