Dortové těsto čokoládové

Poměr: 10 dkg másla, 10 dkg čokolády, 10 dkg pískového cukru, 5 žloutků, 4 bílky, 8 dkg polohrubé mouky, asi 2 dkg škrobové moučky a trochu vanilky.

Postup: Máslo s polovinou cukru a vanilkou utřeme do pěny. Přidáme žloutky, v troubě změklou a prochladlou čokoládu a znovu ještě asi 6 minut třeme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj zbylý cukr, spojíme s připravenou hmotou, zasypeme moukou smíchanou se škrobovou moučkou a vařečkou vše lehce promícháme. Toto těsto pečeme zvolna asi 1 až 1 ¼ hodiny ve středně teplé troubě. Pečeme-li těsto prudčeji, často se v těstě utvoří „brousek“. Viz také pečení dortů.

Na 1 dort.

Úprava těsta trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>