Poměr: 20 dkg syrových kaštanů, 6 vajec, 14 dkg pískového cukru a 6 dkg sladké strouhanky (nastrouhané piškoty).
Postup: Kaštany omyjeme, na vypouklé straně nařízneme, položíme je na vodou postříkaný plech a ve středně teplé troubě pečeme asi 10 minut, tj. tak dlouho, až puknou. Potom je oloupeme, vložíme do vařící vody a do měkka uvaříme. To trvá asi 20 minut. Z uvařených kaštanů sloupneme ještě tenkou slupku a horké prolisujeme.
Žloutky s polovinou cukru utřeme do pěny. K nim pak přidáme prolisované vychladlé kaštany, sladkou strouhanku a promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj druhou polovinu cukru a lehce jej vmícháme do kaštanové hmoty.
Na 1 dort.
Úprava těsta trvá 40 minut.
Zanechat komentář