Poměr: 50 dkg drůbežího masa buď pečeného nebo vařeného, popř. zbytky nebo odkrojky z drůbeže, 10 dkg másla, 15 dkg bešamelové omáčky, 1/16 l studeného tekutého rosolu, připraveného bez octa, sůl, trochu mletého bílého pepře a mleté sladké papriky, lžíce koňaku a 2/10 l šlehačky. Podlouhlé plechové tvořítko.
Postup: Z výše uvedeného poměru si připravíme pěnu (stejně jako při úpravě šunkového pěnového chlebíčku s rosolem, viz recept č. 490), kterou pak naplníme do podlouhlého plechového tvořítka a postavíme na led, aby ztuhla.
Ztuhlý pěnový chlebíček vyklopíme na mísu a ozdobíme.
Podáváme ke všem příležitostem.
Příloha: Bílé pečivo a pečivo z lístkového těsta.
Pro 8 – 10 osob.
Úprava trvá 1 ½ hodiny.
Zanechat komentář