Důležité součásti majonézy

Nejdůležitější složkou majonézy je olej, na němž zejména závisí jakost majonézy. K přípravě používáme proto jen dobrého oleje. Ztuhne-li olej v zimních měsících (to se může stát již při +2 °C), nebo v chladničce, musíme jej před upotřebením nechat roztát v teplé místnosti nebo ve vlažné vodě.

Další důležitou součástí majonézy jsou žloutky, kterých používáme nejlépe čerstvých. Žloutků z nakládaných nebo chladem konzervovaných vajec můžeme použít pro výrobu majonézy jen tehdy, dá-li se žloutek od bílku dobře oddělit. Nepostradatelným kořením majonézy je vorčesterská omáčka, která svou kořenitou vůní a zvláštní chutí pozvedne pikantní chuť majonézy. Nikdy se nedá nebo nemá nahradit polévkovým kořením.

Štítky:  

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>