60 dkg hovězího masa, 1 lžička másla nebo sádla, ½ malé cibule, 1 vejce, 3 lžíce strouhané housky, trochu mléka, petrželová nať, sůl
Na omáčku: 1 lžíce másla, 1 lžička drobně pokrájené cibule, 1 lžička hladké mouky, trochu vývaru, 2 lžíce rajčatového protlaku, lžička strouhaného celeru, sůl, trochu cukru, citrónová šťáva
Maso umeleme, smícháme s uvedenými přísadami, necháme je chvíli uležet a na prkénku posypaném hladkou moukou, utvoříme 8 menších karbanátků. Opečeme je po obou stranách na sádle a pak mírně podlité dusíme asi 1/4 hodiny.
Příprava omáčky: na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, přidáme celer, sůl, rajčatový protlak, cukr, citrónovou šťávu a omáčku přilijeme k masu. Dusíme společně asi 10-15 minut.
Přílohy: rýže, špagety.
Zanechat komentář