1 zadní část králíka, 1 lžíce másla, 1 velká cibule, sůl, 3 až 4 stroužky česneku, 1 ½ lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička hladké mouky, 1/6 l červeného vína
Na másle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme maso potřené česnekem utřeným se solí a po obou stranách je opečeme. Pak mírně podlité dusíme za častého obracení, aby nasáklo vypečenou šťávu. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme kouskem másla smíchaného s hladkou moukou, promícháme, přimícháme rajčatový protlak a povaříme. Naposled přilijeme víno, do šťávy vložíme maso rozdělané na porce a prohřejeme je. Pro tuto úpravu můžeme už syrového králíka rozdělit na porce, lépe nasákne šťávou.
Přílohy: houskové knedlíky, těstoviny, bramborové krokety, rýže.
Zanechat komentář