Poměr: 50 dkg vařených fazolí (viz recept č. 1394), sůl, trochu majoránky a mletého pepře, 6 dkg vařených brambor, 3 dkg cibule, 15 dkg tučného vařeného uzeného masa nebo zbytků pečeně, 1 až 2 vejce a strouhaná houska na zahuštění. Na obalení 2 vejce, 15 dkg strouhané housky a 12 dkg sádla nebo oleje na smažení.
Postup: Uvařené fazole prolisujeme, dáme do misky a přidáme sůl, majoránku, mletý pepř, prolisované brambory, drobně nakrájenou a na másle usmaženou cibuli, umleté vařené uzené maso, vejce a směs dobře promícháme. Je-li směs řidší, zahustíme ji podle potřeby strouhanou houskou. Pak směs rozdělíme na 12 dílků, z kterých utvoříme na prkénku posypaném strouhanou houskou menší okrouhlé karbanátky, omočíme je v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhané housce a v pánvi na rozpáleném tuku je vysmažíme do zlatova. Hotové karbanátky urovnáme na mísu a ozdobíme zelenou petrželí.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory nebo bramborová kaše, špenát nebo dušené kyselé zelí, popř. salát z kyselého zelí.
Pro 6 osob.
Úprava trvá s vařením fazolí 3 hodiny.
Zanechat komentář