Fazolové lusky zadělávané

Poměr: 60 dkg fazolových lusků, 4 dkg másla, 2 dkg hladké mouky, 2 dkg cibule, vývar z kostí, sůl, pepř, a citrónová šťáva.

Postup: Očištěné fazolové lusky nakrájíme na kousky, vložíme do vařícího vývaru a uvaříme do měkka. Připravíme si světlou jíšku s cibulkou, podlijeme ji trochou vývaru z fazolek a asi 10 minut povaříme. Do husté omáčky pak přidáme uvařené zcezené fazolky, osolíme, opepříme, zakapeme citrónovou šťávou a krátce zavaříme.
Podáváme jako přílohu k vařenému a dušenému hovězímu masu, k dušenému telecímu masu a k vařeným novým bramborům.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 40 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>