Fazolový salát

Poměr: 35 dkg bílých fazolí (asi 70 dkg vařených), 1/16 litru octa, 1/16 litru oleje, 4 lžíce vody, 8 dkg cibule, sůl, pepř a trochu cukru.

Postup: Uvařené, vychladlé fazole dáme do misky, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, pocukrujeme, polijeme octem, olejem, vodou a dobře promícháme.
Podává se jako příloha k vařeným a pečeným masům a k rybám ve všech úpravách.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 2 ¼ hodiny.

Štítky:  , ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>