Poměr: 12 kusů fenyklu, 6 dkg másla, 2 dkg cibule, sůl, hovězí vývar na podlití, citrónová šťáva a ¼ litru holandské omáčky.
Postup: Fenykl očistíme a rozčtvrtíme nebo nakrájíme na kolečka. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibulku, trochu ji zpěníme, pak přidáme nakrájený fenykl, slabě osolíme a za občasného podlévání vývarem do měkka udusíme. To trvá, je-li rozčtvrcený 30 minut, je-li nakrájený na kolečka, asi 20 minut. Hotový fenykl upravíme na mísu, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme rozsekanými mladými fenyklovými lístečky.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory, nebo bramborové krokety a holandská omáčka.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 50 minut.
Čekanka, květák a pór dušené, s holandskou omáčkou, připravujeme stejně jako „Fenykl sladký dušený, s holandskou omáčkou“, viz recept č. 881.
Zanechat komentář