Poměr: 25 dkg vařených bramborů, ve slané vodě uvařená nebo konzervovaná zelenina, a to: 8 dkg mrkve, 6 dkg zelených fazolových lusků a 8 dkg hrášku, 10 dkg sladkokyselých okurek a 8 dkg jablek. Trochu soli, octa nebo citrónové šťávy, mletý pepř, několik kapek vorčesterské omáčky a 30 – 35 dkg majonézy okořeněné nebo majonézy nastavované.
Postup: Brambory, mrkev, fazolové lusky a jablka nakrájíme na stejnoměrné drobné kostičky a vložíme je do mísy. Okurky oloupeme, nakrájíme na stejnoměrné kostičky, lehce vymačkáme a s hráškem je pak přidáme ke směsi. Salátovou směs osolíme, opepříme, okyselíme, pokapeme vorčesterskou omáčkou, dobře promícháme a nakonec lehce přimícháme majonézu.
Tohoto salátu používáme k přípravě obložených chlebíčků nebo k plnění paprik, rajčat, vařených vajec a jako podstavců.
Dále jej podáváme jako přílohu, jako předkrm anebo jako samostatný pokrm.
Pro 8 osob (asi 1 kg salátu).
Úprava trvá 1 ½ hodiny.
Zanechat komentář