Francouzský salát

Poměr: 25 dkg vařených bramborů, ve slané vodě uvařená nebo konzervovaná zelenina, a to: 8 dkg mrkve, 6 dkg zelených fazolových lusků a 8 dkg hrášku, 10 dkg sladkokyselých okurek a 8 dkg jablek. Trochu soli, octa nebo citrónové šťávy, mletý pepř, několik kapek vorčesterské omáčky a 30 – 35 dkg majonézy okořeněné nebo majonézy nastavované.

Postup: Brambory, mrkev, fazolové lusky a jablka nakrájíme na stejnoměrné drobné kostičky a vložíme je do mísy. Okurky oloupeme, nakrájíme na stejnoměrné kostičky, lehce vymačkáme a s hráškem je pak přidáme ke směsi. Salátovou směs osolíme, opepříme, okyselíme, pokapeme vorčesterskou omáčkou, dobře promícháme a nakonec lehce přimícháme majonézu.
Tohoto salátu používáme k přípravě obložených chlebíčků nebo k plnění paprik, rajčat, vařených vajec a jako podstavců.
Dále jej podáváme jako přílohu, jako předkrm anebo jako samostatný pokrm.

Pro 8 osob (asi 1 kg salátu).

Úprava trvá 1 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>