Gratinované chlebíčky

8 plátků bílé veky, másla podle potřeby, 10 dkg šunky, 5 dkg ementálu

Sýr jemně ustrouháme a šunku co nejdrobněji rozkrájíme. Plátky veky potřeme máslem a obalíme je (po jedné straně) ve směsi šunky a sýra. Chlebíčky poskládáme na plech a ten vsuneme do trouby na první drážku shora. Chlebíčky gratinujeme jen tak dlouho, až sýr roztaje, nesmí zhnědnout. Máme-li ve sporáku gril, použijeme raději tohoto otevřeného plamene. Chlebíčky podáváme horké.

Obměna: Místo šunky použijeme jemnější druh imitace uherského salámu, chlebíčky budou mít ostřejší chuť.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>