Guláš srnčí nebo zaječí s parmezánem

1 kg srnčí kýty, 10 dkg slaniny, 1 šálek kořenové zeleniny pokrájené na plátky, 3 až 4 stroužky česneku (i více podle obliby), sůl, 1 bobkový list, špetka tymiánu, špetka mletého nového koření, rajčata, 1 lžíce másla, 2 lžíce pokrájené kořenové zeleniny, 1 cibule, odřezky masa, rozseknuté kosti, 1/8 l červeného vína, 5 dkg parmezánu

Vykostěné maso nakrájíme na kostky a každou protkneme proužkem slaniny. Zbylou slaninu drobně nakrájíme a osmažíme na ni zeleninu. Později přidáme k zelenině usekaný česnek, aby se nespálil, a za chvíli po něm osolené maso a rychle je opečeme. K opečenému masu přidáme trochu vývaru, koření a asi po půl hodině dušená nakrájená oloupaná rajčata a dusíme doměkka. Zvlášť dusíme doměkka na másle druhou část zeleniny, cibuli, přeseknuté kosti a odřezky z masa; přilijeme víno a vše necháme kašovitě rozvařit. Pak směs propasírujeme k masu a dobře společně povaříme. Ze šťávy odstraníme vidličkou bobkový list a koření. Hotový guláš posypeme strouhaným parmezánem.

Přílohy: máslové noky, špagety nebo bramborový knedlík.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>