Poměr: 1,60 kg brambor, 8 dkg slaniny, 8 dkg sádla, 30 dkg cibule, sladká mletá paprika, lžíce octa, sůl, trochu kmínu a vývar.
Postup: V kastrole na rozpáleném sádle rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a pak v ní osmažíme do světležluta drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, ocet, oloupané a rozčtvrcené brambory, osolíme, pokmínujeme, podlijeme vývarem natolik, aby brambory byly potopeny, a dusíme tak dlouho, až brambory změknou.
Obměna: Do guláše můžeme přidat také 30 dkg na kostičky nakrájeného salámu, který před přidáním brambor na cibulce krátce opražíme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Salát ze syrové zeleniny.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 45 minut.
Zanechat komentář