Guláš z vepřového masa

Poměr: 75 dkg vepřového masa z plece nebo spodního bůčku,5 dkg sádla, 20 dkg cibule, sladká mletá paprika, lžíce octa, sůl, kmín, 2 dkg hladké mouky, 75 dkg brambor, 1/8 litru kyselé smetany a asi 1 litr vývaru.

Postup: Očištěné, prorostlé vepřové maso nakrájíme na větší kostky. V rozpáleném sádle osmažíme do světležluta nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme ocet, papriku, nakrájené maso, kmín a sůl a za občasného podlévání vývarem maso dusíme do poloměkka. To trvá asi ½ hodiny. Potom šťávu necháme z části vysmahnout a zbylou šťávu s tukem zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem, přidáme oloupané, na větší kostky nakrájené brambory a dohromady s masem dodusíme do měkka. Nakonec přilijeme kyselou smetanu, krátce povaříme a obarvíme paprikou, rozpuštěnou v nahřátém másle.
Obměna: Guláš můžeme také upravit bez brambor a bez smetany. Podáváme jako přesnídávku, nebo jako samostatný pokrm.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>