Poměr: 3 dkg slaniny, 2 dkg sádla, 5 dkg cibule, 1 dkg sladké mleté papriky, 20 dkg hovězího masa, sůl, kmín, majoránka, mletý pepř, malý stroužek česneku, asi 1 ½ litru vývaru nebo vody a 3 dkg hladké mouky.
Postup: Slaninu drobně nakrájíme, vložíme do kastrolu, přidáme sádlo, rozpálíme a v tom do zlatova osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli. K tomu pak přidáme papriku, na malé kousky nakrájené maso, sůl, kmín, majoránku, utřený česnek, a pepř, podlijeme občas trochou vývaru nebo vody a pražíme asi ½ hodiny. Potom necháme šťávu trochu vysmahnout, zaprášíme ji moukou, osmahneme, podlijeme zbylou tekutinou a asi ½ hodiny povaříme. Je-li třeba, hotovou omáčku ještě přikořeníme.
Podáváme ji: s párky, s knedlíky, s nudlemi, s nočky, s makaróny, rýží, brambory apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.
Zanechat komentář